

## **COMMODITY FUTURES TRADING COMMISSION**

Three Lafayette Centre 1155 21st Street, N.W. Washington, D.C. 20581

## **Global Markets Advisory Committee (GMAC)**

## February 13, 2023

## **Meeting Agenda**

9:30 AM to 10:00 AM	Opening statements and procedural matters (30 min)
	The Honorable Caroline D. Pham, Commissioner, CFTC (GMAC Sponsor)
	CFTC Chairman and Commissioners
	Tom Wipf, Vice Chairman, Morgan Stanley (GMAC Chair)
	<ul> <li>Darcy Bradbury, Managing Director and Head of Public Policy, D.E. Shaw &amp; Co. (GMAC Vice Chair)</li> </ul>
	Gates S. Hurand, Chief Counsel to Commissioner Pham (GMAC Designated Federal Officer)
10:00 AM to	Opening keynote address (10 min)
10:10 AM	The Honorable Joshua Frost, Assistant Secretary for Financial Markets, U.S. Department of the Treasury
10:10 AM to	Keynote address (10 min)
10:20 AM	<ul> <li>Paulina Dejmek Hack, Director for General Affairs, Directorate-General for Financial Stability, Financial Services, and Capital Markets Union (DG FISMA), European Commission</li> </ul>
10:20 AM to 11:35 AM	PANEL I: GLOBAL MARKET STRUCTURE AND ACCESS TO MARKETS
	10:20 AM—State of the Financial Markets (5 min)
	Derek Kleinbauer, Global Head of Fixed Income & Equity e-Trading, Bloomberg and President, Bloomberg SEF LLC
	Part I
	10:25 AM—Trading and liquidity (25 min)
	Perspectives on key issues from dealers, asset managers, liquidity providers, and trading platforms
	Brad Tully, Global Co-Head of Corporate Derivatives and Private Side Marketing, J.P. Morgan
	Sachiyo Sakemi, Global Head of Legal for Global Markets Group, BlackRock
	Vadim Zlotnikov, Head of Fidelity Institutional, Fidelity Investments

	T
	Isaac Chang, Head of Central Execution, Global Fixed Income, Citadel
	Scott Fitzpatrick, CEO, TraditionSEF
	Part II
	10:50 AM—Clearing (25 min)
	Perspectives on key issues from central counterparties and futures commission merchants
	Gerald Corcoran, CEO and Chairman of the Board, R.J. O'Brien & Associates
	Agnes Koh, Chief Risk Officer, SGX Group
	<ul> <li>Tetsuo Otashiro, Senior Head of Global Policy and Regulation, Japan Securities Clearing Corporation</li> </ul>
	Erik Tim Müller, CEO, Eurex Clearing AG
	John W. Horkan, COO, LSEG Post Trade and LCH Group and Head of Americas, LCH
	Part III
	11:15 AM—Trade reporting (10 min)
	Perspectives on key issues from swap data repository and reporting parties
	Chris Childs, Head of Repository and Derivatives Services, DTCC and CEO and President, DTCC Deriv/SERV
	Steven Kennedy, Global Head of Public Policy, ISDA
	11:25 AM—Open discussion (10 min)
	Moderator: Tom Wipf, Vice Chairman, Morgan Stanley (GMAC Chair)
	Lead discussant: Thomas Pluta, President, Tradeweb Markets
11:35 AM to 11:50 AM	Break (15 min)
11:50 AM to 12:40 PM	PANEL II: GLOBAL COMMODITY MARKETS VOLATILITY
	11:50 AM—State of the Commodity Markets (5 min)
	Julie Winkler, Chief Commercial Officer, CME Group
	Part I
	11:55 AM—Market fundamentals and end users (15 min)
	Perspectives on key issues from producers and merchants
	Bill Bolton, CFO, Refining, Products, and Low Carbon Americas Trading and Shipping,
	bp bridge, CPO, Kerming, Froducts, and Low Carbon Americas Trading and Snipping,
	<ul> <li>Joseph Nicosia, Global Trading Operations Officer and Head of Global Cotton Platform, Louis Dreyfus</li> </ul>
	Thane Twiggs, Chief Compliance Officer, Cargill Risk Management

	<u> </u>
	Part II
	12:10 PM—Market disruptions (20 min)
	Reactions to recent market disruptions from financial market infrastructures and market participants
	Stuart Williams, COO, ICE
	John Murphy, Global Head of Futures Division, Mizuho Americas (for Commodity Markets Council)
	Jacqueline Mesa, COO and SVP, Global Policy, FIA
	Mike Golding, Transatlantic COO, Optiver (for FIA PTG)
	12:30 PM—Open discussion and vote on Global Market Structure Subcommittee and Technical Issues Subcommittee (10 min)
	Moderator: Darcy Bradbury, Managing Director and Head of Public Policy, D.E. Shaw & Co. (GMAC Vice Chair)
12:40 PM to 1:45 PM	Lunch (65 min)
1:45 PM to 1:50 PM	Begin afternoon program (5 min)
1:50 PM to 2:45 PM	PANEL III: DIGITAL ASSET MARKETS
	1:50 PM—State of the Digital Asset Markets (5 min)
	Chris Zuehlke, Partner and Global Head of Cumberland, DRW
	Part I
	1:55 PM—International policy and regulation (10 min)
	Overview of digital asset policy developments at the international standard setter level (Financial Stability Board (FSB), Basel Committee on Banking Supervision (BCBS), International Organization of Securities Commissions (IOSCO)) as well as key jurisdictions
	Adam Farkas, CEO, Global Financial Markets Association (GFMA) and CEO, Association of Financial Markets Europe (AFME)
	Part II
	2:05 PM—Use cases (30 min)
	Digital finance and tokenization
	Michael Demissie, Head of Advanced Solutions, BNY Mellon
	Jason Chlipala, COO, Stellar Development Foundation
	Non-financial activities and Web3
	Christopher R. Perkins, President, CoinFund
	1

	<ul> <li>Blockchain technology</li> <li>Mary-Catherine Lader, COO, Uniswap Labs</li> <li>2:35 PM—Open discussion and vote on Digital Asset Markets Subcommittee (10 min)</li> <li>Moderator: Tom Wipf, Vice Chairman, Morgan Stanley (GMAC Chair)</li> <li>Lead discussant: Perianne Boring, CEO, Chamber of Digital Commerce</li> </ul>
2:45 PM to 3:00 PM	<ul> <li>2:45 PM—Wrap up and closing procedures (15 min)</li> <li>The Honorable Caroline D. Pham, Commissioner, CFTC (GMAC Sponsor)</li> <li>Tom Wipf, Vice Chairman, Morgan Stanley (GMAC Chair)</li> <li>Darcy Bradbury, Managing Director and Head of Public Policy, D.E. Shaw &amp; Co. (GMAC Vice Chair)</li> <li>Gates S. Hurand, Chief Counsel to Commissioner Pham (GMAC Designated Federal Officer)</li> </ul>