
DIVISION OF 
TRADING AND MARKETS 

Dear 

COMMODITY FUTURES TRADING COMMISSION 
2033 K Street, NW, Washington, DC 20581 

(202) 254 - 8955 
(202) 254- 8010 Facsimile 

May 17 1 1994 

Re: Request for Relief from Rule 4.7 

This is in response to your letter to the Division of 
Trading and Markets ("Division") of the Commodity Futures Trading 
Commission ("Commission") dated April 6 1 1994, by which you 
request on behalf of "X", the general partner and registered 
commodity pool operator ("CPO") of (the "Partn~rs?ip"), relief 
from Rule 4.7, as is set forth more fully below.~ 

Based upon the representations made in your letter, we 
understand the facts to be as follows. The Partnership is 
operated pursuant to a claim of exemption under Rule 4.7(a). 
From time to time it investg in other commodity pools and direct­
ly in commodity interests.:J./ To date, "X" has accepted only 
"qualified eligible participants" {"QEPs"), as that term is 
defined in Rule 4.7(a), in the Partnership. "X" now wishes to 
admit an investor into the Partnership who is not a QEP and, at 
the same time, continue to claim full relief under Rule 4.7, 
including the ability to invest more than ten perce~t of the 
Partnership's assets into Rule 4.7 Investee Pools.~/ 

The proposed non-QEP investor is "A". Among other things, 
your letter represents that "A": (1) is responsible for the 
administrative management of "Y", whom "X" has engaged to provide 

~/ Commission rules referred to herein are found at 17 C.F.R. 
Ch . I ( 19 9 3 ) . 

'J./ Commission records indicate that "X" filed a Rule 4.7 claim 
of exemption for the Partnership on December 22, 1992. 

~/ Rule 4.7(a) (1) (ii) (B) (xi) limits to no more than terr percent 
the amount of assets that may be invested in Rule 4.7 Investee 
Pools by a pool that is a QEP but whose participants are not all 
QEPs. 
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certain investment advisory and administrative support services 
to it; (2) for approximately the past three years has been listed 
as a principal and registered as an associated person of "Y••; (3) 
is an "accredited investor" under Regulation D of the Securities 
Act of 1933; and (4) has been a close personal friend of "B", who 
wholly owns and controls "X's" general partner, for the past 
twenty years. 

Based upon the foregoing and the additional representations 
concerning "A" in your letter, the Division will not recommend 
that the Commission take any enforcement action against "X" for 
failure to comply with Rule 4.7 in the event "X": (1) accepts "A" 
as a participant in the Partnership; and (2) notwithstanding the 
participation of "A" in the Partnership, invests more than ten 
percent of the Partnership's assets in Rule 4.7 Investee 
Pools.~/ This position is, however, subject to the condition 
that "A" consent in writing to being treated as a QEP. 

This position is based upon the representations you have 
made to us and is subject to compliance with the condition set 
forth above. Any different, changed or omitted facts or condi­
tions might require us to reach a different conclusion. In this 
connection, we request that you notify us immediately in the 
event the operations and activities of the Partnership or 11 A11 , 

including his employment and registration status, change in any 
way from those as represented to us. 

This letter relieves 11 X11 solely from certain requirements 
under Rule 4.7 in connection with the operation of the Partner­
ship and does not excuse it from compliance with any other 
applicable requirements contained in the Commodity Exchange Act 
(the 11 Act"), 7 U.S.C. §'1 et seq. (1988 & Supp. IV 1992), or the 
Commission's regulations issued thereunder. For example, it 
remains subject to the antifraud provisions of Section 4Q of the 
Act, 7 U.S.C. §6Q, to the reporting requirements for traders set 
forth in Parts 15, 18 and 19 of the Commission's regulations, and 
to all other provisions of Part 4. 

Further, this letter represents the position of the Division 
of Trading and Markets only. It does not necessarily represent 
the views of the Commission or of any other office or division of 

~/ This position, then, is also applicable to the CPOs of any 
Rule 4.7 Investee Fund in which the Partnership sought to invest. 
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the Commission. If you have any questions concerning this cor­
respondence, please contact me or Barbara S. Gold, Assistant 
Chief Counsel, at (202) 254-8955. 

Very truly yours, 

Susan C. Ervin 
Chief Counsel 


