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DIVISION OF 
, TRADING AND MARJU1TS 

Re: 

Dear : 

COMMODITY FUTURES TRADING COMMISSION 
2033 K Street, NW, Washington, DC 20581 

(202) 254 - 8955 
(202) 254- 8010 Facsimile 

March 31, 1993 

Rule 4.7 Relief Where Some Participants, Who are 
Key Employees of CPO. are not OEPs. 

This is in response to your letter dated February 26, 1993, 
as supplemented by telephone conversations with Division staff, 
in which you request t~'t the Division permit a c~'im for exemp­
tion under Rule 4.7(a)- with respect to the Fund- under 
the circumstances set forth in your letter, as supplemented. 

Based upon the representations made in your letter, as 
supplemented, we understand the pertinent facts to be as follows. 
The Fund was originally organized as an investment vehicle for 
the benefit of the partners and certain key employee~1of "A" and 
their immediate family members "the A Participants".- The 
Fund invests in investment partnerships and managed funds (such 
as hedge funds), securities and other investment instruments, in 
each case managed by outside parties. By letter dated December 
26, 1991 to "X", "A"'s counsel concerning a previous request, the 

~I Upon the filing of a notice of claim for exemption Rule 
4.7(a), recently adopted by the Commission, 57 Fed. Reg. 34853 
(August 7, 1992}, provides relief from certain Part 4 require­
ments to registered commodity pool operators ("CPOs") in connec­
tion with specified pools sold only to "qualified eligible par­
ticipants" as defined in the rule. 

1..1 Until February 24, 1993, the Fund's name was "B". 

~I The key employees ~llowed to invest in the Fund are at any 
given time approximately a dozen general partners of various "A" 
entities and a dozen senior managers of such entities. No such 
person who is not at least a vice president and an accredited 
investor, as defined in Regulation D under the Securities Act of 

·1933, is allowed to invest in the Fund. In addition, most "A 
Participants" are QEPs or would own the portfolio of investments 
required of QEPs except that a major portion of their investments 
is in "A" related entities (Rule 4.7 requires that a QEP's 
securities investment be in securities of issuers unrelated ·to 
the QEP). 



~~ 
; 

·-~ 

·.,: 

·- . ._ 

Page 2 

Division stated that it would not recommend that the Commission 
take any enforcement action against "C", the Fund's general 
Partner, for failure ti

1
register as a CPO in connection with its 

operation of the Fund.- This no-action position was based in 
part on representations that the limited partners of the Fund 
were all "A Participants", that participation in the Fund by "A 
Participants" w~D voluntary and a benefit of being affiliated 
with "A", that new l:'articipants in the Fund would not be solicit­
ed and that parties other than "A Participants" would not be 
permitted to invest in the Fund. 

The management of "A" now, however, seeks to allow as 
participants in the Fund persons who are not "A Participants" but 
who are qualified eligible participants ("QEPs") as defined in 
Rule 4.7. To accomplish this pu§yose, "D" will replace "C" as 
the general partner of the Fund.- "D" also will register as 
a CPO. Thus, you represent that once registered as a CPO, "D" 
would qualify in all respects for Rule 4.7 relief in connection 
with its operation of the Fund but for the fact that some of the 
current "A Participants" are not QEPs and some of the future "A 
Participants" may not be QEPs. 

Based on the foregoing, the Division will not recommend that 
the Commission take any enforcement action against "D", solely 
based on the presence in the Fund of the "A Participants", if "D" 
complies with the requirements of Rule 4.7(a), including the 
procedure contemplated in Rule 4.7(a)(3)(i)(I)(Z) for pools in 
which participations have been sold prior to the Rule 4.7 claim 
for exemption, in lieu of the disclosure, reporting

6
;nd record­

keeping requirements of Rules 4.21, 4.22, and 4.23,- provided 
however: (1) that the "A Participants" duly consent to being 
treated as QEPs; and (2) that all "A Participants" continue to be 
either general partners of a "A" entity or a senior manager of a 
"A" entity. 

This letter is applicable to "D" solely in connection with 
its operation of the Fund. Further, this letter does not excuse 
"D" from compliance with any other applicable requirements 
contained in the Commodity E~change Act ( "Act" ) , as amended by 

!/ The December 26, 1991 letter is incorporated herein by 
reference. 

21 "D" and "C" are composed of the same individuals. "C" will 
continue to exist but will no longer act as a general partner of 
the Fund. 

~/ Unless otherwise noted, Commission rules referred to herein 
are found at 17 C.F.R. Ch. I (1992). 
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the Futures Trading Practices Act of 1992, Pub. L. No. 102-546, 
106 Stat. 3590 (October 28, 1992), or in the Commission's regula­
tions thereunder. For example, "D" remains subject to the 
antifraud provisions of Section 4Q of the Act, 7 u.s.c. S 6Q 
(1988), to the reporting requirements for traders set forth in 
Parts 15, 18 and 19 of the Commission's regulations, 17 C.F.R. 
Parts 15, 18 and 19 (1992), and to all other applicable provi­
sions of Part 4. 

This letter is based on the information that has been pro­
vided to us and is subject to compliance with the condition set 
forth above. Any different, changed or omitted facts or circum­
stances might require us to reach a different conclusion. In 
this connection, we request that you notify us immediately in the 
event the operations or activities of "D" or tbe Fund change in 
any way from those represented to us. 

This letter represents the views of this Division only and 
does not necessarily represent the views of the Commission or of 
any other office or division of the Commission. 

If you have any questions concerning this correspondence, 
please contact me or France M.T. Maca, an attorney on my staff, 
at (202) 254-8955. 

Very truly yours, 

Susan c. Ervin 
Chief Counsel 


