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July 30, 2001

No-Action

Division of Trading and Markets

[ADDRESSEE]
[ADDRESS]

Re: Rule 3.32 -- No-Action Relief in Connection with Registration as a
Commodity Trading Advisor

Dear ********:

Thisisin response to your letter received by the Division of Trading and Markets (“Division”) of the
Commodity Futures Trading Commission (“Commission”) on July 6, 2001. By your correspondence,
you request that A not be required to re-register as a commodity trading advisor (“CTA”) in accordance
with Commission Rule 3.32 as aresult of amerger between A and awholly-owned subsidiary of C.[1]

Based upon your representations, we understand the relevant facts to be as follows.

A isawholly-owned subsidiary of B and is registered with the CommissionasaCTA.Bisa
Massachusetts business trust owned collectively by ** shareholders, all of whom are employees, officers
and directors of A. ** other persons are directors of A. A large mgjority of these ** A directors (all of
whom also are B trustrees) currently are listed as principals of A. Cisamulti-bank holding company
with $*** in assets under management, administration or custody. C is registered under the Federal
Bank Holding Company Act of 1956 and its stock is listed on the New Y ork Stock Exchange.

A has entered into a reorganization agreement with C pursuant to which A will become a wholly-owned
subsidiary of C. The wholly-owned subsidiary will take the name D. D will be organized as a manager-
managed Delaware limited liability company.

The manager for D will be comprised of three existing directors of A (identified below) and an
undetermined number of C representatives. The manager will meet quarterly to attend to matters relating
to or affecting D from a C organizational perspective, including but not limited to meeting with the
heads of other business units within the C organization and declaring dividends to the parent company.
The responsibility for managing the day-to-day operations, however, will be delegated to the Office of
the Chairman. In particular, the Office of the Chairman will be responsible for the planning and
implementation of D’s strategic and operational business plans as approved by the manager, and of
activities designed to integrate certain products, operations and support activities of A with those of C’s
other investment management businesses.

The Office of the Chairman will consist of FG, HI, JK, and LM. FG, HI, and JK currently manage the
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day-to-day operations of both A and the B as the Chairman, President/Chief Executive Officer, and
Chief Operating Officer, respectively, for each entity. Each of these individuals also is an approved
principal of A. LM currently isthe Executive Vice President and Director of Sales, Marketing and
Product Development for E, another wholly-owned subsidiary of C.

Rule 3.32 provides generally that the registration of a CTA is deemed to terminate and a new

registration is required whenever a person[2] not listed as a principal[3] on the CTA’soriginal
application for registration becomes, among other things, the holder or beneficial owner of ten percent or
more of the outstanding shares of any class of stock (referred to herein as “ten percent beneficia
holder”), or adirector of the corporate registrant. Under certain circumstances, however, the existing
registration does not terminate and re-registration is not required.

When anon-natural person becomes a principa of aCTA asaresult of becoming aten percent
beneficial holder, the registration of the CTA is not terminated where:

(a) Each natural person who would be deemed a principal of the non-natural person has a current Form-8

on file with the National Futures Association (“NFA”); and
(b) The CTA fileswith NFA a Form 3-R indicating the name of the non-natural person principal and

certain representations regarding the ultimate day-to-day control of the CTA within twenty days of the
non-natural person becoming aten percent beneficial holder.[4]

According to your representations, C will become the holder of 100 percent of the sharesin D. In
connection with this transaction, you represent that D will notify NFA on Form 3-R of the addition of C
asaprincipa and will certify to NFA within twenty days of the underlying transaction the following:

1. The day-to-day management and operating control of D will remain within control of those
currently in control of A’s operations;

2. The addition of C asaprincipal will not affect the day-to-day operations of D; and

3. Theconversion of A into awholly-owned subsidiary of C is not being undertaken for the
purpose, and will not have the effect, of limiting any liability of A.

Y ou also represent that C, as atrillion-dollar business concern, has a significant number of individuals
who satisfy the definition of principal due to their ability to indirectly exercise control over its activities
subject to regulation by the Commission. In light of your representations below regarding the activities
of the natural persons who would be listed as principals of D, the Division does not believe that the
listing of each natural person principal of C is necessary.

Rule 3.32(a)(3) provides that, with respect to natural person principals, the CTA’sregistration will not
terminate upon the addition of a new director(s) provided that a mgjority of the board of directors
remains the same and the CTA undertakes certain actions regarding the listing of the new director(s) as
principals. The Division believes that this requirement applies in those instances where a corporate
entity restructures into a non-corporate entity, including, but not limited to, alimited liability company.
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Y ou represent that a majority of the decision-making body for day-to-day operations for D will remain
the same. In particular, you represent that FG, HI, and JK, the existing officersfor A, will be joined by
LM in the Office of the Chairman. However, the entity that is closest in function to the existing A board,
the D manager, will be comprised of existing A officers and an undetermined number of C
representatives. Therefore, the majority of the entity continuing the function of the A board may not
remain the same. Y ou also represent that D will file with NFA aForm 8-R on behalf of LM and a Form
3-R amending the existing registration form to include LM. In addition, you have represented that D will
undertake similar acts with respect to any other individual who becomes a member of the D manager.

Based upon your representations, the Division of Trading and Markets will not recommend that the
Commission commence any enforcement action against D for any failure to comply with any of the
requirements of Rule 3.32 in connection with the reorganization and merger transaction described above.
Any different, changed, or omitted facts or conditions might require us to reach a different conclusion.

Y ou must notify us immediately in the event that the management of D’s day-to-day operations change
in any material way from those represented to us. Further thisletter represents the position of this
Division only and does not necessarily represent the views of the Commission or any other division or
office of the Commission.

If you have any further questions concerning this correspondence, please contact Andrew V. Chapin, an
attorney on my staff, at (202) 418-5430.

Very truly yours,

John C. Lawton
Acting Director

[1] Commission rulesreferred to herein are found at 17 C.F.R. Ch. | (2001).

[2] Rule 1.3(u) defines “person” to include individuals, associations, partnerships, corporations, and
trusts.

[3] Rule 3.1(a) defines “principal” as “(1) any person including, but not limited to, a sole proprietor,
general partner, officer, director, . . . or person occupying asimilar status or performing similar
functions, having the power, directly or indirectly, through agreement or otherwise, to exercise a
controlling influence over its activities which are subject to regulation by the Commission; (2) any
holder or beneficial owner of ten percent or more of the outstanding shares of any class of stock; and (3)
any person who has contributed ten percent or more of the capital. . . .”
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[4] See Rule 3.32(3)(2).
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